NO, A L'ABANDONAMENT DE GOSSOS!

Notícies

Noticía

L'abandonament de gossos creix un 43% a l'àrea metropolitana durant el 2010 Les adopcions d'animals abandonats han augmentat un 11% en un any marcat per la crisi econòmica Prop de 400 gats i gossos continuen sense trobar una llar L'any 2010 ha estat un any negre pels centres d'acollida d'animals abandonats. A l'àrea metropolitana es van recollir del carrer 2.904 animals, una xifra d'abandonaments que suposa un augment del 43,58% respecte a l'any 2009.
D'aquest total, prop de 800 van ser retornats a les seves famílies, mentre que al voltant de 1.700 van trobar una nova família, una xifra que també representa un augment de les adopcions d'un 11%, en aquest cas positiu.
Tot i això, prop de 400 gats i gossos continuen sense trobar una nova llar, segons les dades de la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM), que gestiona la recollida d'animals abandonats en 31 municipis del Barcelonès, el Vallès, el Maresme i el Baix Llobregat.
La presidenta de la SPAM, Sílvia Serra, lamenta que l'abandonament de gossos sigui encara un “fet habitual” i denuncia que aquesta circumstància és “vergonyosa” pel país. No obstant això, Serra també ha afegit que part dels animals trobats al carrer l'any passat no estaven abandonats, sinó que simplement es van perdre i no duien cap tipus d'identificació per poder-los retornar als seus propietaris.
Segons la protectora, l'augment de les adopcions en un any marcat per la crisi econòmica demostra el bon funcionament del centre i evidencia que “és possible dur una gestió totalment proteccionista on el sacrifici d'animals es descarta totalment”. Dels animals recollits l'any passat, només una petita camada de gossos que haurien mort un indigent a Mataró van haver de ser sacrificats per ordre judicial.

Dels més de 300 gossos abandonats a l'Alt Empordà el 2014 només 85 duien el xip obligatori d'identificació


Del total, se'n van retornar 66 als seus amos i un 10% van ser adoptats.
Sense comptar els animals abandonats a Figueres i Castelló d'Empúries, que presten el servei amb mitjans propis, el servei de recollida d'animals domèstics del
Consell Comarcal de l'Alt Empordà va rescatar l'any passat més de 300 gossos abandonats, dels que només 85 estaven identificats com marca la llei. Dels identificats, 66 van ser retornats als seus propietaris i de la resta, un 10% més van ser adoptats. D'aquesta manera, més de 200 animals romanen encara als centres d'acollida del Consell Comarcal a l'espera de ser adoptats. Esterilitzar els animals i promoure l'adopció en comptes de la compra són algunes de les recomanacions per reduir el nombre de gossos i gats abandonats."